top of page

Aline

Deze pluizige madam heet Aline, een grote, rustige, majestueuze kat.

Deze pluizige madam heet Aline, een grote, rustige, majestueuze kat. Aline is ongeveer 6 jaar oud , ze is een kat in haar bloei, maar haar waardigheid gaat haar leeftijd te boven: natuurlijk kan ze ook geïnteresseerd raken in speelgoed en soms zelfs opspringen , maar ze doet dit liever op de een of andere manier, kalm en met waardigheid.
Ook bestaan er twee persoonlijkheden tegelijk in haar: de ene is zachtaardig, degene die naar je toe komt, je omhelst met haar poten, haar hoofd op je knieën legt en spint, verwarmt, vraagt om tederheid en knuffels; de tweede is degene die weet “ alles heeft zijn tijd “ en als ze op dit moment niet aan de handvatten wil worden gegrepen of haar knijpen, zal ze zeker de enigszins ontevreden "Mrrrrrrrr" waarschuwen.
Aline leeft in een ruime kooi dus we weten niet veel over haar gewoonten in open ruimte, slaapt ze graag in bed? Zal ze je door het hele huis begeleiden? Zal ze je bij de deur opwachten, je je helpen je bodschappen te sorteren? Dit alles zal ze vertellen en laten zien aan degenen die zich haar eigen wil maken.
Ze houdt ondubbelzinnig van :
- aandacht van een persoon;
- eten;
- zonnebanen ;
- een proper toilet.
Wat ze niet erg goed verdragen - reizen. Maar af en toe lukt het wel.
In het voorjaar van 2021 is ze gesteriliseerd , gechipt en ingeënt. Ze leed aan borstkanker, ze had 2 melkruggen weggesneden , maar volgens de testresultaten was chemotherapie niet nodig. Verder is ze een gezonde , nieuwsgierige en zeer comfortabele kat voor een afgemeten leven samen. Er is geen speciaal toezicht vereist. FeLV en VIC ( leukemie en immunodeficientie) zijn negatief.
Maar er is een kattencoronavirus , het manifesteert zich op geen enkele manier en is niet besmettelijk voor mensen en honden, maar het kan wel worden overgedragen op andere katten. Daarom zoekt Alin een huis zonder katten of een huis met een kat drager van het coronavirus.
Wat betreft contact met katten en honden - Aline is neutraal tegenover iedereen, ze is niet bang voor honden. Slaapt met katten in een omhelzing niet. Ze is meer op zichzelf - als we het hebben over relaties met dieren. Ze is aanhankelijk aan mensen .
Misschien mis je zo'n vriendin?

meer info: https://www.adopteer.be/kat/kruising-half-langharig/aline

bottom of page