Shkoda

Skoda - is een hond-energizer, cheerleader en hopper, mega-actieve hond, eerste overal en altijd, duidelijke tekenen van leiderschap en dominantie over jongere verwanten (in spelvorm)...

Naam: Shkoda, vrouwelijk. Herderstype bouw, kleur overwegend zwart met donkerbruine strepen, vacht meer pluche dan de rest van de nest

De moeder van Shkoda was gered door vrijwilligers. Zij was zwanger en heeft een nest van 5 zwarte kleintjes.
Geboortedatum: ~Juli 2021 Hoogte ~30 cm schofthoogte. Gewicht ~ 7-8 kg. Niet gesteriliseerd door leeftijd
Socialisatie is perfect snel voor Shkoda, zeer geïnteresseerd in mensen, andere dieren en alles rond met inbegrip van kittens - vriendelijk, geslacht is niet belangrijk, geen ervaring met kinderen, maar ik weet zeker dat ze zal opschieten prima, maar er zijn een aantal karakter nuances.
Kan nog niet zonder riem, komt op roepen en oogcontact (maar kent haar bijnaam nog niet), loopt niet weg.
Eerste bezoek aan de dierenarts was waardig, een beetje gejank bij het chippen.
Zeer actief met mensen, komt knuffelen en zit vaak aan voeten.
Goede reactie op zachte kalmerende woorden.
Niet defensief naar mensen, naar andere huisdieren - kan terugslaan, maar niet agressief.

Skoda - is een hond-energizer, cheerleader en hopper, mega-actieve hond, eerste overal en altijd, duidelijke tekenen van leiderschap en dominantie over jongere verwanten (in spelvorm), zal enige inspanning vergen, bijt graag tijdens het spelen, maar weet al, dat het "niet mag" ☺ gemakkelijk gekalmeerd door rustige stem en langzaam aaien (maar het zal niet lang duren). De hond is extreem energiek.
Geschikt voor zeer actieve mensen, klaar om te gaan wandelen, met de bal te gooien, te rennen, te springen (dit kan overgaan met de leeftijd, maar in vergelijking daarmee is Skoda zeer onrustig en heeft een uiterst vrolijk en opdringerig karakter). Mogelijk - voor gezinnen met tienerkinderen, jonge stellen die van actieve wandelingen houden (bijv. fietsen, de Shkoda loopt graag achter hen aan ☺). En in het algemeen, mensen die bereid zijn om te gaan met de juiste opleiding van een energie hond.

meer info: https://www.adopteer.be/hond/onbekend/shkoda